×

Change Language

×
×
19.05.2020 Kirjoittaja Etunimi 1 Sukunimi 1

Esimerkkiartikkeli - yksinkertainen artikkelirakenne

Tähän kirjoitetaan lyhyt kuvaus artikkelin sisällöstä, ja se näkyy artikkelilistauksessa, jossa näkyvät viimeisimpien artikkelien otsikot, kuvat ja nämä kuvaukset.
Ihminen pitelemässä käsissään kodin avaimia

Artikkelin alkuun voidaan kirjoittaa vielä hieman edellisestä kuvauksesta pidempi esittely, joka johdattaa artikkelin aiheeseen ja artikkelin merkitykseen lukijalle. Esittelyn olisi tarkoitus olla niin mielenkiintoaherättävä, että lukija haluaa jatkaa lukemista. Esittelyssä kannattaa siis tuoda esille, mitä henkilö on lukemassa ja miksi hänen kannattaa lukea loppuun.

 

Asiakappaleet

Artikkelin asiakappaleissa puhutaan aiheesta tarkemmin ja esitellään lukijalle entistä enemmän asiasta oppimisen hyötyjä. Asiakappaleissa on tärkeä tuoda esille kirjoittajan/yrityksen asiantuntemusta aiheesta tai viitata luotettaviin lähteisiin, joissa kerrotaan aiheesta. 

 

Esimerkki h3-otsikko artikkeliin

Asiakappaleet voidaan jakaa useampaan kappaleeseen loogisesti tekstin etenemisen ja aiheen mukaan. Asiakappaleita voidaan myös tahdittaa jakamalla niitä alaotsikoiden alle, jolloin myös lukijan on helpompi seurata tekstiä ja selata se läpi nopeastikin.

Asiakappaleissa kannattaa hyödyntää myös esimerkiksi listauksia, sillä ne helpottavat tekstin nopeaa skannausta. Vaikkapa tärkeimmät huomiot voidaan esittää numeroidussa ja ranskalaisin viivoin merkityssä listassa. Itse tekstin sulavoittamiseksi kannattaa hyödyntää myös jonkin verran, muttei liikaa, erilaisia tekstimuotoiluita, kuten:

  • tekstin keskeisimpien lauseiden lihavointeja
  • nimien tai tärkeimpien termien kursivointia
  • tekstistä nostettuja sitaatteja tai vaikkapa asiakasreferenssejä, jos kerrotaan esimerkiksi jostain yrityksen toteuttamasta palvelusta.

 

Referenssikertomus

Jos artikkeliin on jollain tapaa mahdollisuus liittää referenssi jostakin asiakkuudesta tai edes asiakkaan kommentti vaikkapa artikkeliin liittyvästä palvelusta, sitä kannattaa hyödyntää. Artikkelin loppuun voidaan kirjoittaa lyhyesti miten artikkelin aihe liittyy kyseisen asiakkaan palvelemiseen ja miten mahdollinen ongelma on ratkaistu yrityksen toimesta. Yhteyteen voidaan liittää myös asiakkaalta saatu testimoniaali. 

"Kuten yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, yksi asiakkaalta saatu kertomus yrityksen toiminnasta kertoo enemmän, kuin tuhat yrityksen omaa kertomusta."

 

Lopetus

Artikkeli kannattaa lopettaa erilliseen kappaleeseen tai erillisen otsikon alle. Tässä tekstipätkässä voidaan vielä tiivistetysti kerrata artikkelin tärkein sanoma. Lisäksi loppuun voi asettaa myös toimintakehotteen, jos halutaan vaikkapa lukijan ottavan yhteyttä tai tekevän jotain muuta. Jokaisella artikkelilla ei tarvitse tavoitella lukijan yhteydenottoa ym., vaan artikkelien pääasiallinen tarkoitus tulisi olla tuoda esiin asiantuntijuutta ja rakentaa luottamusta lukijan ja yrityksen välille. 

Voimmeko auttaa? Ota yhteyttä

ma klo 13-15, ti-to klo 9-12 ja 13-15, pe klo 9-12

Asiakaspalvelu

 

 

asiakaspalvelu@aarre.com

Vastikevalvonta
vastikevalvonta@aarre.com

Puh. 020 198 6700

Puhelinpalvelumme on avoinna
ma klo 13-15, ti-to klo 9-12 ja 13-15, pe klo 9-12

Henkilökohtaiset tapaamiset toimistollamme pyydämme ystävällisesti sopimaan ennakkoon.